Mini quadkopter építési, repülési, versenyzési tapasztalataim, tippek, tanácsok

Zsolesz FPV

Zsolesz FPV

Mini ESC - gyors összehasonlítás

vagy még az sem teljesen

2015. november 09. - ZsoleszFPV

Úgy alakult, hogy most 3 féle ESC is van nálam. Gondoltam megosztom veletek, hogy is néznek ki egymáshot képest.

img_6617.jpg

Balra a Favourite Little Bee 20A-es ESC-je látható, ami most egy nagyon népszerű modell, tekintettel a kiváló teljesítményére, kis méretére, súlyára és ehhez képest baráti árára (15-16 USD/db). Silabs alapú ESC, dedikált driverrel és BLHeli firmware-rel.

Középen az ESC-k koronázatlan királya a KISS ESC 18A-es változata látható. Ez nem csak messze a legdrágább (18 EUR/db), de a leglobbanékonyabb is (viszonylag gyakran gyulladnak lángra). Ő így jön csupaszon, és kölön még 1-1,5 EUR hozzá a kábel és zsugorcső készlet, ha igényt tartunk rá. Látszik talán a képen, hogy kicsit még a Little Bee-nél is kisebb. A KISS abban is különleges, hogy saját firmware-re van, amit kimondottan ehhez a hardverhez terveztek. Nem kell (illetve nem is lehet) flashelni. Iszonyat gyors és nagyon erősen fékez. Majd meglátjuk, hogy éri-e az árát.

A jobb oldalon, csak összehasonlítás végett egy Afro ESC 12A UltraLite V3. Látszik, hogy bár csak 12A-es, nagyobb, mint a másik két erősebb ESC. Mentségére szolgáljon, hogy azok Opto ESC-k, azaz nincs bennük BEC (battery eleminator circuit, azaz 5V-os tápegység). Atmel proci alapú és alapból SimonK firmware van rajta, de kiválóan megy BLHelivel is. 11 USD-s árával olcsóbb is, mint a másik kettő.

Az arany középút talán a Little Bee 20A (MRM Zeus néven is fut). Én a többségnek azt javasolnám most épülő quadokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoleszfpv.blog.hu/api/trackback/id/tr808063050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása