Mini quadkopter építési, repülési, versenyzési tapasztalataim, tippek, tanácsok

Zsolesz FPV

Zsolesz FPV

Rate Mode gyakorlás FPV-vel

2015. június 27. - ZsoleszFPV

A "profik" tanácsai alapján nekiálltam keményen gyakorolni a Rate Mode-ban történő repülést, úgy, hogy FPV-vel, azaz a kamera képe alapján repülök. Nem egyszerű a történet, de valóban kicsit egyszerűbb így a Rate mód gyakorlása, mint szem alapján történő repülésnél, mert sokkal jobban látszik, hogy milyen szögben és merre dől a gép, így könnyebb korrigálni is.

A magasságokat és távolságokat viszont szokni kell, mert a kamera is torzít a széles látószög miatt és a monitor is a 16:9-es képarány miatt. Persze kényelmesebb, hogy van némi perifériás látás is, de azért szokni kell.

Sajnos sok felvételt nem tudok közzétenni, mivel egy-egy zuhanás után viszonylag gyorsan leszakadt a GoPro a tartóállvánnyal együtt.

img_6238.jpg

Amikor a zip-tie sem elég erős...

Mindezt annak ellenére, hogy a végén már mind a 4 gumibak-ot gyorskötözővel is rögzítettem. Most kifogytam a gumibakból, szóval egy darabig nem lesz belsőnézetes videofelvétel, ezért élvezzétek addig ezt:

 

A repülés egyébként egyre jobban megy. Az egyenes csapatást már egész merészen nyomom a földhöz közel. A fordulókban  még furcsa, hogy a perdülettől (??) a gép folyamatosan a kanyar külseje felé billen, amit keményen ellen kell kormányozni. Még nem tudom eldönteni, hogy ez valamilyen rossz PID beállítás miatt van, vagy ennek így kell lennie. Minden esetre kezdem ezt is megszokni, illetve azt, hogy a gázzal is játszani kell, hogy ne süllyedjen meg nagyon. A kezdeti pár zuhanás után rájöttem, hogy a fordulókat egyelőre magasabban kell gyakorolni, hogy legyen tartalék.

Ja? És már túl vagyok az első pár orsón és szaltón is, zuhanás nélkül! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoleszfpv.blog.hu/api/trackback/id/tr837578320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása