Mini quadkopter építési, repülési, versenyzési tapasztalataim, tippek, tanácsok

Zsolesz FPV

Zsolesz FPV

Alien a házban - ImpulseRC 5" Alien váz

"this is the beginning of a beautiful..."

2015. november 05. - ZsoleszFPV

Eljött az idő, hogy lerántsam a leplet a nagy titokról. :) Ahogy páran már sejtettétek, a dolog az ImpulseRC új Alien vázáról szól. De nem átépítek rá, hanem egy teljesen új, 4S akksira optimalizált gépet építek, amibe most mindenből a legjobb, illetve legújabb generációs komponenst építem bele.

A teljesség igénye nélkül: Cobra 2204-2300KV motorok, KISS 18A ESC-k, RMRC Seriously Dodo F3 vezérlő, ImmersionRC 600mW Raceband VTx, FrSky X4R-SB vevő...

Ma érkezett meg az Alien váz Ausztráliából és szerencsére simán átjött a vámon. :) Mit mondjak, lenyűgöző. Az architektúra, a kivitelezési minőség, a csomagolás. Minden rendben van.

 img_6618.jpg

Az ImpulseRC Alien 5" váz részei (egyedül a kamera nem része az alapcsomagnak)

Az Alien vázról először a Drone Nationals amerikai versenyen hallottam, ahol Chad Nowak (a.k.a. FinalGlideAUS) ezzel a vázzal nyerte meg a körversenyt és a freestyle kategóriát is. Akkor ez még csak egy kísérleti váz volt.

Azóta sok nagymenő kapott tesztpéldányt, így nagy kedvencem és példaképem Mr. Steele is egy 5"-os Aliennel nyomja és nagyon elismerően nyilatkozott róla.

A vázat annyira felkapták, hogy az Október elejei hivatalos értékesítés előtt, előrendelésben, lényegében látatlanban közel 1000 darabot eladtak. Mindezt úgy, hogy nem egy 30 dolláros ZMR vázról beszélünk, hanem 140-160 dollárról (igaz, ez a ZMR-rel ellentétben egy teljesen komplett csomag, PDB-vel, motorokhoz való csavarokkal, stb.)

Az Alienből 3 méret van, 4", 5" és 6", ami az ajánlott propeller méretre utal. Az 5"-es MTM átmérője 225 mm, a 6"-esé pedig 265mm. Soka filóztam, hogy melyiket rendeljem, de mivel a NightHawkom 280 mm-es, ezért most egy kisebb, akró gép mellett döntöttem. Ebben azért Mr. Steele is befolyásolt, mert azt remélem, hogy ha lényegében olyan gépem lesz, mint neki, akkor én is úgy fogok repülni, mint ő. :)))))))

Lényeg a lényeg, jön az újabb építési blog. Szerintem jövő héten az összes alkatrész ideér, de addig is elkezdem már az előkészítőmunkát. Írni fogok részletesebben az Alien vázról is hamarosan.

Info: http://www.impulserc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoleszfpv.blog.hu/api/trackback/id/tr748051538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atis P. 2015.11.07. 16:46:13

Uh mennyibe fog ez így kerülni? Illetve honnan rendelsz? :)

ZsoleszFPV 2015.11.07. 20:49:42

@Atis P.: Sokba, vagy elégbe? :) Rendelés, attól függ mit. A vázat nyilván az ImpulseRC-tól, a többi dolgot vegyesen Dronematters, Banggood, Surveillzone.
süti beállítások módosítása