Mini quadkopter építési, repülési, versenyzési tapasztalataim, tippek, tanácsok

Zsolesz FPV

Zsolesz FPV

Bemutatkozik - MattyStuntz

avagy nincs lehetetlen

2015. december 27. - ZsoleszFPV

Ez a sport (mert azt gondolom, most már nyugodtan beszélhetünk sportról, hobbi helyett, még akkor is, ha sokunknak ez inkább csak hobbi marad), nem fejlődne ilyen ütemben néhány őrült, végletekig elkötelezett pilóta nélkül, akik az életük fő prioritásává tették az FPV repülés és napi sok időt és akksit töltenek repüléssel, hogy aztán olyan videókat és trükköket mutassanak be nekünk, ami minket is motivál, új versenyzőket hoz a sportnak és úgy általában nagyon tanulságos.

Aki kicsit is foglalkozik ezzel a témával, az biztosan ismeri már FinalGlideAUS (Chad Nowak), Mr. Steele (Steele Davis, személyes kedvencem), Charpu, vagy BorisB nevét.

Van azonban több pilóta, akiről eddig talán kevesebben, vagy kevesebbet hallottak. Ezek közül szeretnék ma bemutatni nektek egyet.

MattyStuntz egy őrült kanadai srác, aki nagyjából 10 hónapja (!!!!) foglalkozik ezzel a sporttal, de azóta nem cicózik, hanem eszetlen mennyiséget repül és mostanra nyugodtan mondhatom, hogy felszívta magát a világ legjobb FreeStyle pilótái közé. Annyira gyors a srác, hogy állandóan azzal vádolták, hogy felgyrosítja a videóit, ezért van egy külön videó a YouTube csatornáján, ahol egy stopperrel együtt filmezve mutatja be, hogy nem csalás, nem ámítás.

Matty számomra most egy igazi példaképpé és motviációvá lépett elő két okból:

  1. Ő az élő példa rá, hogy eltökéltséggel és kemény munkával igen is lehetséges ebben a sportban a világ élvonalába bekerülni. Nem kell és nem is szabad senkinek itt Magyarországon sem úgy hozzáállnia, hogy ááá, úgy sincs esélyem a nagyokkal szemben. 10 hónap, értitek? Februárban kezdett el repülni, érdemes megnézni az akkori videóit a YouTube-on, sok magyar már most sokkal jobban repül, mint Ő akkor.
  2. Külön aktuális, hogy itt tél van, hideg van és itt sírunk az időjárás miatt. Mivel Matty Kanadában él, azt hiszem nála hidegebb időben mi sosem fogunk repülni, szóval ez sem kifogás. Szóval fel a sapkát, sálat, kesztyűt és irány ki repülni! :)

Az alábbi videó Matty legújabb videója, amit karácsonyra készített. Amellett, hogy lélegzetelállító, látható benne egy vadonatúj trükk, amit Matty pár hete dolgozott ki és mutatott be a nyilvánosságnak. A neve proxy flip reverse. A lényege, hogy miután felhúzza a gépet egy objektum (itt most egy fa) fölé beforgatja háttal és úgy ejti le, hogy vakon, hátrafelé "betolat" az objektum alá (illetve a két fatörzs közé). Bocs, ha nem jól írtam le, de olyan durva, hogy még én is alig értem mit csinál. A videóban 3:45-3:55 között látható. Kövessétek Matty YouTube csatornáját és likeoljátok a videóit, ezzel is támogatva őt!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoleszfpv.blog.hu/api/trackback/id/tr468205300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása